7 Ocak 2012 Cumartesi

İnce İnce Yasemince | Değişen Dengeler Üzerine

Galatasaray'ın İBB'yi 4-1 ile geçmesinin ardından malum takım Ordu ile deplasmanda 1-1 berabere kalınca puan farkı 4'e çıktı.Sezon başından beri ''gücü yeten sahada yensin'' sözleri de yalan oldu hemen.Baktılar işi kendileri halledemicek bir yerlerden destek şart.1-1 sona eren ve malum takım aleyhine hiç bir kararın olmadığı bir maçtan sonra Aykut hazretleri buyurmuş;

''Sivas maçıyla başlayan ufak ufak hani 'ince ince yasemince' derler ya böyle bir durum var.Bir budama var.Güç dengeleri değişti.Bu güç kaybını da hakemlerin iyi aldığını düşünüyorum.Çok net söylüyorum güç dengeleri değişti.''

 İfadeler geçen seneyi itiraf eder nitelikte.Sezon başından beri her maç sonrası''Gücü yeten saha içinde yensin'' laflarını yedikten sonra tabi zora gelemedi Aykut efendi.Aziz içerde maç bağlayan yok.Şekip içerde rakip takım kadrosunu veren yok.Hakemler her sezon sağladıkları +10-15 puanlık katkıyı sezonun ilk başlarında sağlamış.Zavallı Aykut'ta pes etmiş artık nolur yardım edin çağrısını yapmış.

Bu arada şike mevzusunu biliyoruzda.Burda da rakip takım kadrosunun nasıl maçlardan önce öğrenilip Aykut'a aktarıldığını görelim.
-Yaz kaleci Pavel.   -Torik bi de Torik diye biri var.

Tek bir haram puan kazanmadan..Yersen.

Bunları gördükten sonra gelelim kısa zamanlı etkisine.Daha maçlar oynanmadan hakemlerin yönetimi görülmeden konuşmalar ilk meyvesini federasyonun fikstüründe verdi.21 ve 22.hafta fikstürleri açıklandı.Sezon başı malum takımın dillere destan fikstür avantajı çok konuşulmuştu.Kısaca hatırlamak gerekirse GS normal sezon boyunca kendi sahasında 9 kere hafta içi Beşiktaş 7 kere hafta içi oynarken FB 2 kere oynuyor.FB'nin deplasmanda oynadığı tüm derbiler hafta içi oynanırken kendi sahasındakiler hafta sonu.Bu hafta açıklanan fikstürlerde de bana göre açıklamaların etkisiyle 21.haftayı es geçelim.22.hafta programında Galatasaray-Ankaragücü maçını hafta içi oynayacağımız yetmezmiş gibi birde maç 18.00e konulmuş.Tam iş çıkış saati.Hafta içi iş sıkıntısı olanlar zaten etkilenirken birde işten izin alma sorunu çıktı.18.00 nedir arkadaş.FB ise aynı gün İBB ile deplasmanda 20.30da oynayacak.Her zaman ki gibi boş tribünlere.Play off saçmalığı yüzünden şu sıkışık fikstürde hafta içi eziyeti yetmezmiş gibi bu eziyete sebep olan takımlar için en uygun zamanlar belirleniyor.Yazık.

Ufak tefek ama her zaman taraflı ve artniyetli insanlar tarafından verilen kararlar.Şaşırmak mı? Şaşırmıyoruz artık ve daha yüksek sesle söylemeye devam ediyoruz.

                               ''İNAT OLSUN YAVŞAKLARA,AND İÇTİK ŞAMPİYONLUĞA!''

2 yorum:

  1. Çok güzel yazmışsın Alpi. 36 puanı da nasıl topladıkları şüpheli.. Bucaspor'un bile kadrosunu önceden öğrenmeye çalışan bu kadar aciz , bu kadar sahtekar bir takım . Halen de onurlu mücadelemiz diyorlar , onurlarına soktuğumun evlatları.

    YanıtlaSil
  2. özhan canaydın klup için para toplayınca ezik fakir.aykut kocaman-ali koç taraftar kart dilenince onurlu.onurlarına dediğin gibi :))

    YanıtlaSil