21 Mart 2012 Çarşamba

2011-2012 ve 33 Resmi Maç

Şike muhabbetinden dolayı sezon sonuna kadar yazmama kararı almıştım ama dayanamadım. Uzun zamandır aynı fikirdeydim ama bugünkü kupa maçında Sivas mağlubiyeti can sıkıcı oldu. Maçtan başlayacak olursak konsantre olmayan bir takım vardı sahada. 40 dakika topla oynama oranında ezdik çok fazla pozisyon bulamasakta golü bulabilirdik. Melo'nun yokluğunda Selçuk bu dakikadan sonra oyundan düşünce etkimiz azaldı. Golü yedikten sonra da ilk defa bu kadar panik oynayan bir takım izledik. Maçtan öncede yazıştığım arkadaşlar oldu rotasyon olmamalı demiştim ama mecburduk. Melo-Elmander 2lisinin yokluğu takımı ne kadar etkiledi gördük. Art niyetli bir hakemde karşımızda olunca takım hakemi yenemedi.
Şu pozisyon art niyetten başka birşey değil. Görmesen neyse yardımcı var. Ama ne yardımcı ne yan hakem oralı olmadılar. Ayrıca işin komik tarafı hakemin ben gördüm kol bitişik demesi. 2.yarı başladığından beri vasat kadromuza rağmen tek rakibimiz TFF demiştim. Sonuna kadar şampiyon olmamamız için uğraşacaklar. Başarmamaları için hiçbir sebepte yok. Fark play off zımbırtısı yüzünden 2 maç iken taraftarın takımı şampiyon ilan etmesi gerçekten komik. Takım güven veriyor ama fark 9 puan böl 2ye 4.5 sadece 2 maç 2. Her hafta skandal hakem kararları var. Kimisi art niyetli kimisi gerçekten kötü hakem. Ama hakem facialarının dozajı giderek artacak. Buna hazırlıklı olmak lazım. Neyse bugün kü maçı geçelim kupa olsa iyi olurdu ama çokta mühim değil artık lig kaldı tek kulvar 3 lig ve 6 play off maçı. Şu 9 maç sonunda şampiyonluğu alırsak her şey çok güzel olacak buna eminim. Şu 9 maçın sonunda gelecek senenin şampiyonluğu var belki de ardından 3.nün.

Teknik heyet transfer yönünden başarılı gösteriliyor ki haksız sayılmazlar ama ortayı tutturamadık bu sezon. Fikirler haftalar önce belirginleşti ama 33 maç sonunda yazalım artık bir zahmet.


Şöyle baktığımızda 25 oyuncumuz var kadroda. Sırayla gideceğim.

1-) Aykut Erçetin : 31 lig 2 kupa maçı yaptık 33 maçlık periyotta Muslera'nın gördüğü kırmızı sonrası bir tek Eskişehir maçında oynadı. 0 katkı diyebiliriz. Sezon sonu gidici gözüküyor. Adresi de verelim şimdiden tahminen Antalya olur yazın kenara :)

3-) Çağlar Birinci : Bu sene için değil de geldiğinde çoğu kişi umutluydu. 4 paf takım oyuncusu+para verildi. Bu oyunculardan biri de Semih'ti. Allah korumuş. Performansına gelince 2 lig 1 kupa maçı. İlk hafta İBB maçında Balta'yı arattı. Sıradan Ankaragücü ve AdanaDemir maçları. Hakan sakatlandığında bile sakattı. Riera sol bek bile oynadı sayesinde kısacası katkı 0. Sezon sonu muhtemel sol bek transferiyle kendiside yolcu gözüküyor.

5-) Gökhan Zan : Ujfa'nın yanında kim oynayacak deniyordu. Gökhan sezon başı oldukça şans buldu fena da değerlendirmedi ama kimsenin güvendiği bir adam olmadı olmayacak. Semih'in herkese göre sürpriz bize göre olmayan çıkışından sonra olması gereken yere(klubeye) demir attı. Katkısı var ama toplamı etkilemiyor bile yedek klubesi için fena değil.

6-) Ceyhun Gülselam : Herkesin bir şeyler beklediği gençlerden biriydi. Hoca stoperde hiç düşünmedi. Orta alan topçusu dedi Melo-Selçuk oluncada katkı veremedi.

7-) Aydın Yılmaz : Yıllardır ha patladı ha patlayacak bekledik. İzlanda'da ki Eyfajklgfabfamnsd ismine benzer yanardağ bile Aydın'dan çok patladı. Olmasa da olurdu çok çok az umudum vardı. Son 1-2 aydır bir kıpırdanma var. Ya öncesi koskoca bir 0. Sezon sonuna kadar iyi oynasada hem katkı verse hemde kulubedeki yerini garantilese.

8-) **Selçuk İnan : Konuşmaya gerek yok. Sezon başı atılan en büyük adımdı. Allah korusun fenere gitseydi kalite farkı kapanmaz seviyelere gelecekti farkı kapatmadaki en büyük etken. Verdiği katkı istatistiklerden çok daha fazlası.

9-) **Johan Elmander : Başkan NTVSporda açıklandığında inanılmaz sevindim. Herkes çok büyük transferler beklediği için kimsenin umrunda olmadı. Hatta hoca 1.tercih olan Baros'a bile güvenmeyip forvet isterken transfer olmazsa tırnaklarıyla kazıyarak formayı alcağına emindim. Seneye sistem gereği nolur bilemem ama takımın şu an olmazsa olmazlarından. Seni kardeşim gibi sevdim be Johan.

10-) **Felipe Melo : Beni herhalde yanıltan tek adam. Çokta istememiştim transferini. Kumar olarak gördüm sorunlu bir tipti ama yanılttı beni. Hemde öyle böyle değil. Takımın vazgeçilmezi. Defansif katkısı inanılmaz. Sırf Selçuk için bonservisi alınmalı.

11-) Albert Riera : Yapılmış olmak için yapılan bir transfer. Bir bok beklemiyordum zaten sevinmiyorum ama yanıltmadı. Yiğit-Sercan-Riera her biri 3.5 milyon gelde 2 milyon için alınmayan Podolski'ye yanma. İspanya 2.liginde oynayamaz bu vurdumduymazlıkla. Sezon sonu elimizde patlar gibi. Ruslara kakalasak bare. Katkıya gelince 0 sayılır.

15-) *Milan Baros : Sezon başı daha iyisi alınmalıydı. Alınmayınca Baros Barostur kraldır candır dedik. 2 forvete döndükten sonra golleriyle 3-4 maç aldık sayesinde. Ama artık olmuyor kalcaksa kalsın ama bi değişim şart. Lig için her zaman Baros Barostur ama artık kredisi bitmek üzere. Belki de bugün tükendi. Sezon sonu yolcu gibi.

17-) **Tomas Ujfalusi : Forlan-Reyes-Ujfalusi paketinden ilk istediğim adamdı. Yanıltmadı saolsun. 2.kaptanlığıda aldı kupayı sen kaldır be Ujfa reyiz.

18-) Ayhan Akman : Emekli olacak sezon sonu. Konuşacak bişey yok. Katkısız bir sezon.

20-) Serkan Kurtuluş : 0

22-) *Hakan Balta : Seni kolay kolay affetmicez geçen seneden ötürü. Bu sezon idare ediyor sadece idare ediyor. O kadar.

25-) **Fernando Muslera : İlk seneyi atlatması çok mühimdi gözümde ama çok erken taraftarı arkasına aldı. Söylencek bir şey yok kale artık emin ellerde.

26-) *Semih Kaya : Böyle tipler hep yoklukta ortaya çıkar. Katledilen Antep maçı olmasa belki hala Gökhan-Servet izliyorduk. Vasat üstü katkısı bile büyüledi bizi resmen.

27-) **Emmanuel Eboue : Çileyi bitirdi. Afrika'ya gidince neler yaşadık. Kadronun olmazsa olmazlarından.

35-) Yekta Kurtuluş : Sakatlanmasa orta 4lünün sağı kendisinindi. Umudumuz var gelecek sene için. En kötü rotasyon oyuncusu olur ama bu sezon katkı veremedi.

50-) **Engin Baytar : Belki de transferine en sevindiğim adamdı. Elmander'den bile çok sevindirdi. Güvenenleri yanıltmadı takımın adam geçebilen tek topçusu. Birde üçgen tuşu arada tutukluk yapmasa.

52-) Emre Çolak : Terim ile piyasaya çıktı. Vasat üstü oyunuyla katkı veriyor. İyi gözüküyorsa da yokluktandır. Seneye gelecek adamlarla rotasyon oyuncusu olur.

55-) Sabri Sarıoğlu : Cansın severiz sayarız Galatasaraylısın Galatasaray'ın çocuğusun. Sakat sakat oynadığı Samsun maçından sonra bile savundum ama olmuyor olmuyor olmuyor zorladıkça daha kötüye gidiyor. Bayrak adam olduğu için sezon sonu kalabilir ama katkısız bir sezonu bitirmek üzere.

76-) 0.  Zaten gidici çilenin bitmesine sadece 9 hafta var. Yediği beddualar onu kolay kolay bırakmaz. Azalarak tükeneceksin.

77-) *Necati Ateş : Herkes mırın kırın ederken gelsin bizim çocuğumuzdur golcü her yaşta golcüdür dedik inanmadınız bak ne oldu şimdi? Bu seneyi çıkarıcak seneyi de çıkartır. Ama kesinlikle forvet şart. Yedek olacaktır seneye ama böyle yedeğin olsun kırk milyon borcun olsun.

80-) *Kazım Kazım : Devre arasına kadar katkı verdi sonra gitti. Muhtemelen satılır. Vasat kadromuza rağmen eksikliğini hissetmiyoruz bile.

90-) Sercan Yıldırım : Terim sakın almayın en fazla yarım milyona kiralayın derken ne kadar haklıymış. Az umudum vardı ama yok yok olmayacak. Ruslara kakalasak bare. Katkı 0.

Yiğit Gökoğlan : Geldi hemde 3.5 milyona ama 18e bile giremiyor. Bu sezon için katkı 0. İlerde nolur onu da kestirmek güç.

7 oyuncu 2 yıldız 5 oyuncu tek yıldız yapmışız. Biri de ayrılmış zaten. Yerine Aydın-Riera toplasan 1 yıldız eder. Hadi onuda koyalım. 12 adamla şampiyonluğa yürüyoruz. Bu hiç kolay bir iş değil. O yüzden yenilgiye çokta üzülmemeli. Hoca neler istedi eline neler verildi böyle düşünmek lazım. Yazın alınmadı devre arası alırız dendi. Devre arası geldi idare ederiz dendi. Böyle vasat üstü bir kadro ile buralara geldik. Artık sadece ''9'' maç kaldı. Tek dezavantajımız taraftarın çoktan şampiyonluğu ilan etmesi. Havaya girmek normaldir havaya girdik mi kimseye vermeyiz ligi ama ilan etmek çok başka bir şey. Hemde fark sadece 2 maç iken. Biz bu oyuncu analizlerini yapıyorsak teknik heyet zaten görüyordur. Kalması ve gitmesi gereken oyuncular için bu yollar denenecek kimisi olacak kimisi olmayacak ama büyük kısmı olacak inşaallah. Şu 9 maçı atlatalım 4-5 nokta transferle önümüzdeki sezon çok daha rahat olacağız. Buna eminim. Yeter ki şu maçları atlatalım.  Transfer politikamız ve olası oyuncular hakkında da bir şeyler yazacağım. Ama bekliyoruz şu kalan maçları :))


1 yorum:

  1. asilliği ile göklerde (galatasray) rezilliği ile yerlerde (fb)

    YanıtlaSil